Lemon Curd

Lemon Curd – recept

Ingrediënten

  • 110 g ongezouten boter
  • 3 eieren
  • 225 g suiker
  • 3 citroenen

Verder nodig

  • Luchtdicht afsluitbare glazen pot, bijvoorbeeld een weckpot.

Bereiding

Rasp de citroenen.

Pers de citroenen uit en vang het sap op.

Leg de boter in een magnetronbestendig schaaltje en verwarm deze 2 tot 3 minuten in de magnetron tot het is gesmolten.

Mix de eieren, de suiker, de citroenrasp en -sap door elkaar en voeg dit toe aan de gesmolten boter. Mix het geheel goed door elkaar.

Zet het mengsel in de magnetron (in een magnetronbestendige bak/kom) en verwarm het mengsel 2 minuten op de hoogste stand. Roer het mengsel vervolgens goed door met een vork (Let op! Erg heet!). Herhaal dit nog 2 keer (dus 6 minuten in totaal verwarmen en 3x roeren met de vork).

De Lemon Curd is klaar wanneer je er een lepel in doopt en de curd eraan blijft hangen.

Giet de hete Lemon Curd in een luchtdicht afsluitbare pot (of meerdere afhankelijk van de grote van de potjes) en laat deze afkoelen.

Zet de Lemon Curd na afkoelen in de koelkast of gebruik het direct.


cropped-header-3.png

Bron: Brenda Kookt