Over

Profielpic Bart_OverBartBakt is het bakblog van Bart Sanders. Bart woont samen met Silvia in Waalre, is vader van 2 kinderen en enthousiast thuisbakker.

Vroeger bakte mijn vader zelf ons brood. Als kind vond ik het fascinerend om te zien hoe het mengsel van bloem, water, zout en gist veranderde in een soepel deeg en later in een heerlijk geurend brood. Het hele huis werd gevuld met een onvervalst ‘zondagochtend-gevoel’. Het was altijd vol ongeduld wachten op dat eerste sneetje warm brood met honing. Een echte traktatie!

Nu, zo’n 35 jaar later, bak ik al geruime tijd mijn eigen broden en varieer/experimenteer ik daar zoveel mogelijk in. Ondanks het feit dat technieken, materiaal en kennis over de jaren heen zijn aangescherpt en soms veranderd, blijft het effect hetzelfde. Ook mijn kinderen wachten nu vol ongeduld op het moment dat de ovendeur open gaat. Ze staan vaak al in de keuken als de bekende geur het huis begint te vullen. Wat een voldoening om ze nu op mijn beurt te zien genieten van die eerste verse boterham met honing!

In het dagelijkse leven ben ik actief in het begeleiden van werknemers en werkgevers bij het overwinnen van drempels die ze binnen hun werkzaamheden tegen komen. Ik kan hierbij putten uit de ervaring die ik in de loop der jaren in mijn vak heb opgedaan. Ik breng die nu over op anderen die daarmee weer verder kunnen. Hierdoor is bij mij het idee ontstaan om dit ook op het gebied van het broodbakken te gaan doen. Ik ben dit blog dan ook gestart om mijn ervaring met je te delen en je een idee te geven van waar ik mee bezig ben mijn keuken. Dit in de hoop dat je hier net als ik van kan genieten en ik bakkers in spé kan inspireren tot het bakken van eigen brood.

Je bent dus van harte welkom op mijn blog!

Happy baking! 

Handtekening Bart


cropped-cropped-header-3.png