Heb je dat ook wel eens, dat je door recepten aan het bladeren bent en je een foto tegenkomt waar het water je direct van in de mond loopt? Ik dus wel!
De laatste keer dat me dat gebeurde was bij deze verslavend lekkere Mexicaanse chocolade koekjes met een bite. Het recept voor de Mexican Cookies komt van Mary Ann van The Beach House Kitchen. Op haar blog presenteert Mary Ann een gevarieerd aantal recepten gebaseerd op de Amerikaanse keuken. Voor deze Mexican Cookies betekent dat vooral dat ze groot, zoet, erg chewy en machtig zijn. Precies dus wat de foto belooft!
Het bleek niet eens zo ingewikkeld om de koeken te maken. Je hebt alleen wat extra tijd nodig voor de vulling, die bestaat uit Dulce de Leche, een soort karamel-pasta. Voor mij was dat iets nieuws. Kennissen die enige tijd in Zuid-Amerika hebben doorgebracht vertelden me dat je daar zo’n beetje wordt doodgegooid met Dulce de Leche. Het wordt gemaakt van gecondenseerde melk, wat je hier gewoon in de supermarkt kan kopen.
Dulce de Leche is ook kant-en-klaar te koop, al zul je er in Nederland wel even naar moeten zoeken ben ik bang. Gelukkig maak je het heel eenvoudig zelf. De werkwijze vind je hier.
In het originele recept gebruikt Mary Ann Amerikaanse maten en termen. Ik heb het daarom 1-op-1 vertaald en omgezet in voor Nederland gangbare eenheden. Het recept staat hieronder.
Pas wel op, heb je eenmaal deze Mexican Chocolate Sandwich Cookies met Dulce de Leche geproefd, dan smaakt dat zeker naar meer. Je bent gewaarschuwd!
Geniet ervan!
Ben je zelf ook al eens zo’n recept met onweerstaanbare foto tegen gekomen en heb je het misschien ook al gemaakt? Laat het me weten!
Mexican Chocolate Sandwich Cookies met Dulce de Leche – recept
Ingrediënten
- 130 gram bloem
- 60 gram cacaopoeder
- ½ tl zout
- ½ tl baking soda (of 1¼ tl bakpoeder)
- ½ tl kaneel
- ⅛ tl cayennepeper
- 110 gram ongezouten roomboter (kamertemperatuur)
- 300 gram kristalsuiker
- 2 grote eieren (kamertemperatuur)
- 1 tl vanille extract
- 1 blikje Nestle Dulce de Leche (380 gram) (of maak deze zelf)
- kristalsuiker om te bestrooien
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 170°C (boven-/onderwarmte).
- Bedek een (grote) ovenplaat met bakpapier.
- Meng bloem, cacaopoeder, zout, baking soda (of bakpoeder), kaneel en cayennepeper in een kom en zet die even weg.
- Meng in een staande mixer met platte menghaak de boter en suiker op middelmatige snelheid tot een crème.
- Voeg vanille extract en de eieren één voor één toe aan de botermix en mix tot een egaal mengsel.
- Verlaag de snelheid van de mixer en voeg geleidelijk het bloemmengsel toe. Mix dit tot een egaal deeg.
- Schep met een ijsschep 24 bolletjes deeg op de bakplaat met bakpapier (ongeveer 5 cm uit elkaar).
- Bestrooi de bolletjes deeg met kristalsuiker.
- Bak de koeken 13-15 minuten of totdat het oppervlak van de koeken scheurtjes vertoont. De koeken moeten na het bakken nog enigszins zacht zijn.
- Schep de koeken met een taartschep o.i.d. van de bakplaat op een rek en laat ze afkoelen.
- Het samenstellen van de gevulde koeken: Leg 12 koeken met de onderkant naar boven op het werkblad. Leg op elke koek in het midden een eetlepel Dulce de Leche. Smeer deze met een kleine spatel of mes vervolgens voorzichtig uit over het hele oppervlak van de koeken. Leg daarna de overige 12 koken met de onderzijde op de Dulce de Leche en druk ze zachtjes aan zodat de twee helften mooi samenkleven.
Bron: thebeachhousekitchen.com
Ziet er goed uit! Die ga ik eens proberen te maken!
LikeLike
Leuk!
Laat je ook het resultaat zien? Ben benieuwd.
Succes!
LikeLike